Preloader

Laden...

image

Wat is het STAP-budget?

De overheid heeft een programma opgesteld dat de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van werknemers wil bevorderen: het STAP-budget. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het budget voorziet in een heffingskorting voor werknemers die een vervolgopleiding of training willen volgen. Met het STAP-budget worden medewerkers geholpen up to date te blijven op de arbeidsmarkt die snel veranderd.

Hoe werkt het STAP-budget?

Met het STAP-budget kan een belastingkrediet van maximaal 1.000 euro per jaar aan worden gevraagd voor werknemers die een opleiding of training willen volgen. De opleiding of training moet wel goedkeurt worden door de overheid. Daarnaast moet de opleiding of training gericht zijn op het verbeteren van de inzetbaarheid van de werknemer. Het STAP-budget kan worden gebruikt om de kosten van de cursus te compenseren. Het eventueel resterende bedrag kan worden afgetrokken van het belastbaar inkomen van de werknemer.

Het budget is aan te vragen voor alle medewerkers van 18 jaar en ouder die een belastbaar inkomen van ten minste het minimumloon hebben. Let op dat het STAP-budget wel alleen beschikbaar is voor cursussen of trainingen die niet al door de werkgever worden gedekt. De cursussen of trainingen kunnen bij alle erkende opleidingsinstelling worden gevolgd en het STAP-budget kan voor meerdere cursussen in een jaar worden gebruikt.

Wij kunnen je helpen met het aanvragen van het STAP-budget. Neem contact met ons op door te bellen naar 0412-626080. Contact opnemen via WhatsApp is mogelijk. 

Plaats een reactie


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uploading
Vertalen »