Preloader

Laden...

image

Hoe kan ik LinkedIn inzetten om een nieuwe baan te vinden?

Er zijn diverse redenen waarom LinkedIn een goede manier kan zijn om een nieuwe baan te vinden. LinkedIn is de perfecte manier om je netwerk uit te breiden. Je kunt connecten met professionals in jouw branche en op zoek gaan naar potentiële werkgevers. Via LinkedIn is het ook mogelijk om je professionele profiel en werkervaring te delen met een breed publiek. Daarnaast heeft LinkedIn een uitgebreid vacatureplatform waar je kunt zoeken naar openstaande vacatures in jouw vakgebied.

5 tips om LinkedIn in te zetten voor een nieuwe baan: 

#1 Zorg ervoor dat je LinkedIn profiel compleet is. Vul je LinkedIn profiel compleet in zodat potentiële werkgevers en recruiters een goede indruk van je krijgen wanneer ze jouw profiel bekijken.

#2 Zet je LinkedIn profiel openbaar voor recruiters. Dit kun je doen door in te stellen dat je beschikbaar bent voor carrièrekansen.

#3 Vermeld in de kopregel van je LinkedIn profiel dat je op zoek bent naar een baan. Hierdoor zien mensen binnen en buiten jouw netwerk dat je op zoek bent naar een nieuwe job. 

#4 Vraag je netwerk om hulp. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een bericht te plaatsen want hoe meer mensen binnen je netwerk weten dat je een nieuwe baan zoekt, hoe groter de kans is dat je de gouden tip krijgt.

#5 Ga bedrijven volgen waar je graag zou willen werken. Door bedrijfspagina’s te volgen waar je graag zou willen werken zie je alle updates en nieuwe vacatures van het bedrijf langskomen.

Plaats een reactie


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uploading
Vertalen »