Preloader

Laden...

image

De dagelijkse uitdaging bij E-Flex personeeldiensten. 

Het vinden van de juiste balans: online en offline potentiële kandidaten bereiken. 

Bij E-Flex personeelsdiensten is het vinden van geschikte kandidaten een cruciale taak. In dit digitale tijdperk is online kandidaten werven een populaire en effectieve methode geworden. Echter, het is belangrijk om ook offline kandidaten werven niet te vergeten. Waarom is offline werven nog steeds relevant, en hoe de juiste balans tussen beide kan worden gevonden.

Waarom is online kandidaten werven een goed middel?

Online kandidaten werven biedt een breed scala aan voordelen voor ons:

Bereik en toegankelijkheid: het internet heeft de wereld kleiner gemaakt en maakt het mogelijk om potentiële kandidaten overal te bereiken. Met online platforms en jobboards kunnen wij vacatures gemakkelijk en snel delen met een groot publiek.

Tijd- en kostenefficiëntie: online kandidaten werven is over het algemeen sneller en kostenefficiënter dan traditionele methoden. Het plaatsen van vacatures op jobboards of sociale media kost minder tijd en geld dan het organiseren van offline evenementen.

Met inflatie, stijgende kosten aan certificeringen en verplichte regelgeving waaraan voldaan moet worden is de online wereld steeds populairder geworden voor werving. Ook voor onze opdrachtgevers is snel en kosten efficiënt werken een begrijpelijke wens.

Gerichte targeting: online platforms bieden geavanceerde tools om specifieke doelgroepen te targeten op basis van criteria zoals locatie, ervaring en vaardigheden. Dit helpt ons om de juiste kandidaten te bereiken die het beste passen bij de vereisten van de vacatures die wij open hebben staan.

Maar… 

Waarom moeten we offline kandidaten werven niet vergeten?

Hoewel online kandidaten werven veel voordelen biedt, mogen we de waarde van offline werven niet onderschatten. 

Persoonlijke interactie: het ontmoeten van kandidaten in persoon stelt uitzendbureaus in staat om een beter beeld te krijgen van hun persoonlijkheid, motivatie en communicatieve vaardigheden. Het geeft ook kandidaten de mogelijkheid om vragen te stellen en meer te weten te komen over het uitzendbureau en de vacature. 

Lokale betrokkenheid: door offline te werven, kunnen uitzendbureaus zich richten op de lokale gemeenschap. Dit kan vooral nuttig zijn voor banen die specifieke lokale kennis of vaardigheden vereisen. 

Netwerkmogelijkheden: evenementen, carrièrebeurzen en netwerkbijeenkomsten bieden uitzendbureaus de kans om potentiële kandidaten persoonlijk te ontmoeten en relaties op te bouwen. Dit kan waardevolle connecties opleveren en het wervingsproces versterken.

De goede balans tussen online en offline kandidaten werven.

Online kandidaten werven biedt ons ongekende mogelijkheden om potentiële kandidaten te bereiken, terwijl offline werven nog steeds waardevol is voor persoonlijke interactie en lokale betrokkenheid. Door de juiste balans te vinden tussen online en offline werven kunnen wij de kans vergroten om de meest geschikte kandidaten aan te trekken. Een geïntegreerde aanpak die gebruik maakt van zowel online als offline kanalen zal uiteindelijk leiden tot een succesvol en divers wervingsproces. Afhankelijk van de in te vullen positie maken wij een plan om zo snel en efficiënt mogelijk de juiste kandidaat voor een opdrachtgever te vinden. 

Na online gaan wij zo snel mogelijk offline:

Een intakegesprek willen wij zo veel mogelijk bij ons op kantoor laten plaatsvinden. 

Waar liggen de wensen en competenties van de kandidaat? Zijn er doorleermogelijkheden? Welke uitstraling en welwillendheid heeft de kandidaat? Schuif dat CV aan de kant, en kijk naar de persoon. Lekker cliché; maar zeker waar. 

Heb jij een openstaande vacature binnen je organisatie? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Loop eens even binnen. We laten je graag onze werkwijze zien. 

Plaats een reactie


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uploading
Vertalen »