De vakantie is voorbij

Na een heerlijke vakantie in (wellicht) een warm land. Kom je terug in het ‘koude’ Nederland. De wekker gaat ‘s ochtends weer vroeg en er moet direct weer van alles gebeuren… Om de opstartproblemen wat te verminderen, hier 3 tips:

1. Pak de agenda en plan wat leuks

De vakantie is geweest en voor je gevoel duurt het nog wel even voor je weer kunt ontspannen. Dit werkt mentaal natuurlijk totaal niet mee. Zorg er daarom voor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Plan een avond in om gezellig met het gezin uit eten te gaan. Of plan een dagje weg. Nog een optie, plan je volgende vakantie vast en kom weer helemaal in de stemming.

2. Mail

Je komt terug van vakantie en controleert je inbox… oei, daar staan wel heel veel onbeantwoorde e-mails. Laat je niet uit het veld slaan en begin bij de meest recente! De kans is namelijk groot dat de wat oudere mails door de recente mails al beantwoord zijn. Breng daarnaast structuur in je mail aan. Maak een map met direct behandelen of later behandelen. Is de mail niet voor jou bedoelt? stuur hem dan direct door. Zodat je niet twee keer naar dezelfde mail hoeft te kijken. Reserveer hier ook voldoende tijd voor en maak het een prioriteit zodat je in een korte tijd de rust weer weet te bewaren.

3. Rust

Plan de eerste twee weken niet teveel na je werk. De eerste weken zal er hard gewerkt moeten worden om alles weer up to date te krijgen. Het is daarom erg belangrijk ook voldoende rust te pakken. Zorg daarom, zoals in een eerder artikel vermeld, dat je thuis alles op orden hebt alvorens je op vakantie gaat. Zo kun je na die lange dag werken, thuis even lekker ontspannen.