Powernap op het werk, wat vind jij?

Wie kent het niet?  Vermoeid wakker worden door al weer een slapeloze nacht?
Je werkdag moet dan nog beginnen.
In Nederland kampt ongeveer 30% van de mensen met slaapklachten. Voor werknemers met onregelmatige werktijden ligt dit percentage zelfs tussen de 42% en de 68%. Dat is erg hoog.
Wanneer je niet goed slaapt zal dat grote invloed hebben op je werk.
Dit kan bijvoorbeeld leiden tot hoger verzuim, meer arbeidsongevallen en lagere productiviteit.

Honderd jaar geleden sliepen de meeste mensen 7 tot 9 uur per nacht, tegenwoordig komt nog maar 48% van de volwassenen aan deze slaap uren.

In Nederlands is het nog niet heel bekend, maar in China , Japan en de Verenigde Staten wordt dit wel al vol op gedaan. Even een dutje doen op het werk. Een powernap hoort daar gewoon bij de werkdag.
Ook bij de buren in België vinden ze dit een goed idee.
Slaapexpert Johan Verbraecken van het UZ Antwerpen geeft aan: De zogenaamde powernaps zijn heel efficiënt, vooral op mentaal vlak. Je concentratie wordt beter en je creativiteit neemt toe. Een powernap is soms zelfs effectiever dan een kop koffie.
Slaapt werkt namelijk langer en beter dan cafeïne

Onderzoekers leggen uit dat mensen na een kort middagdutje zich de uren erna beter kunnen concentreren. Ook werkt de slaap om aangeleerde dingen in het geheugen op te slaan. Uit onderzoek is gebleken dat het ideale hazen slaapje is tussen de 25 en 90 minuten.

Veel bedrijven gaan hier niet mee akkoord. Een slaapstoornis wordt vaak niet begrepen. ‘dan ga je toch wat eerder naar bed’ wordt er dan gezegd.
Er moet meer acceptatie voor komen, nu wordt een powernap nog geassocieerd met luiheid. Slapen doe je thuis, is de mening van menig werkgever.

Wat vind jij? Een powernap op je werk, kan dat?

Wil jij ook slapend rijk worden, kijk dan ook even naar onze vacatures. Wellicht ben jij binnenkort ook aan het powernappen bij je nieuwe baan! Klik op onderstaande link voor onze openstaande vacatures.
https://e-flexpersoneel.nl/category/vacatures/

Alleen maar voordelen lijkt mij, dus ik ga even lekker mijn ogen dicht doen.