Toe aan complete rust?

Na al die lange dagen werken, een bomvolle mail en agenda, vooral de laatste weken voor je vakantie. Nog even snel al die laatste taken weggewerkt. Ben je nu eindelijk op vakantie… Maar kun jij het werk ook écht loslaten?

1. Laat alles los en geniet van je vakantie!

Vertrouw erop dat je alles hebt geregeld. Het heeft geen zin je nog langer druk te maken over je werk. Heb vertrouwen in je collega’s die het overnemen. Ben je toch nog wat vergeten? Jammer dan! Jij hebt vakantie, na het werk los je het zo weer op, mits je lekker ontspannen bent natuurlijk! Wat vergeten voor je vakantie, heel vervelend. Maar laat dit je vakantie niet beïnvloeden. Het zal allemaal vast en zeker wel goed komen. Check voor vertrek de belangrijkste zaken zoals je sleutels, paspoort, inentingen en tickets. Check? Nu lekker genieten dan!

2. Laat je huis opgeruimd achter

Je bent toe aan vakantie en zit er eigenlijk niet op te wachten… Maar gebruik die laatste energie toch nog even om je huis op te ruimen! Voor vertrek nog even het huis opruimen en schoonmaken zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie gaat. Eenmaal op vakantie weet je dat het goed is, zonder nog stil te hoeven staan bij de klusjes die thuis op je wachten. Nee een opgeruimd huis vergroot je ontspannen gevoel. Niet alleen op vakantie, maar ook wanneer je thuiskomt.

3. Geniet!!

Nee echt, geniet! Sta eens stil bij de kleinere dingen op vakantie. Geniet van het hier en nu. Die mooie zonsondergang, het lekkere eten of het geluid van de zee. Neem de tijd om eens rustig op het terras te zitten. Het besef dat je even niks moet. Geen haast om ergens naartoe te gaan. Nee je hebt vakantie. Ontspan! Plan daarom ook niet je hele vakantie vol. Het is toch niet erg dat je ergens een half uurtje aan komt of een half uurtje langer op het strand ligt?

4. Eet gezond

Ja ik weet het, al die lekkernijen zijn zo verleidelijk op vakantie! Probeer tijdens je vakantie echter toch gezond te blijven eten. Gezond eten draagt namelijk bij aan een betere nachtrust en zorgt ervoor dat je gedurende jouw dag voldoende energie hebt. Met al die leuke activiteiten en stedentrips heb je deze energie ook hard nodig. Drink daarnaast voldoende water om jouw lichaam te hydrateren. De vaak warme vakantiebestemmingen zorgen er namelijk voor dat je meer vocht verliest dan je gewend bent. Hierdoor kan hoofdpijn al snel om de hoek komen kijken. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil tijdens je vakantie!

5. Telefoon uit…

Ik zeg het nog één keertje, je bent op vakantie!! Met je telefoon even opzoeken waar je bent en waar je naartoe kan. Groot gelijk, lekker doen. Maar de hele dag social media controleren, what’s appjes beantwoorden en de mail (al dan niet zakelijk als ook privé)… Nee dat heeft niks met jouw vakantie te maken. Dat kan allemaal ook wanneer je lekker thuis op de bank aan het nagenieten bent! Neem een pauze van jouw dagelijkse leven. Doorbreek die sleur om optimaal te genieten. Je vrienden en familie zullen dit echt wel begrijpen!

Vanuit E-Flex rest ons dan nog maar één ding om te zeggen, fijne vakantie en geniet ervan!