Hoe maak je een goede indruk met je CV?

Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt, dus hoe kan jij opvallen tussen alle sollicitanten? Je cv (curriculum vitae) is de eerste indruk die een bedrijf van je krijgt. Met onderstaande tips willen wij jou helpen en ben jij een stapje dichterbij het sollicitatiegesprek. En onthoud … het perfecte cv bestaat niet.
Waar moet je opletten bij het opstellen van je cv?

Inhoud

Je begint met de belangrijkste informatie: je contactgegevens. Zorg voor een professioneel e-mailadres. Daarna vermeld je jouw meest recente en relevante (werk)ervaring of opleiding. Geef bij je werkervaring niet alleen de functie en het bedrijf aan, maar ook je taken en verantwoordelijkheden. Benadruk hierbij je sterke punten. Om je cv persoonlijker te maken kan je je hobby’s en interesses vermelden.

Vormgeving

Behalve de inhoud van je cv is de vormgeving van je cv ook belangrijk. Je cv moet visueel aantrekkelijk zijn: maximaal twee pagina’s met een logische structuur, een leesbaar lettertype en een mooie lay out. Je hoeft geen grafische vormgever te zijn voor een visueel aantrekkelijk cv, want er zijn veel tools te vinden op internet waarmee je snel en eenvoudig een cv kan opstellen.

Spelling

Een taal-, spel- of stijlfout kan een reden zijn om je cv niet verder te lezen. Je cv moet foutloos Nederlands zijn. Laat je cv door één of meerdere personen controleren.

Foto

De meningen over het toevoegen van een foto op je cv zijn verdeeld. Een foto toevoegen aan je cv is in ieder geval geen verplichting. Maar als je van plan bent om een foto aan je cv toe te voegen: zorg voor een duidelijke en representatieve foto met een rustige achtergrond. Een selfie is trouwens not done!

Online

Op internet kan een werkgever ook een goede (of slechte) indruk van jou krijgen. Naar aanleiding van je cv en sollicitatiebrief is de kans aanwezig dat je wordt ‘gegoogled’. Houd hier rekening mee en wees voorzichtig met wat je zegt of plaatst op internet.

Meer tips en tricks voor het maken van een goed cv? Maak een afspraak op één van de vestigingen en wij geven je graag advies. Samen met jou gaan wij meteen kijken of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.
Klaar met je CV, maak snel een afspraak!