Hoe maak je een goede indruk met je CV?

Op de arbeidsmarkt is er erg veel concurrentie. Dus hoe zorg jij ervoor dat jij tussen al die mensen opvalt? Hiervoor is het CV (curriculum vitae) een belangrijke tool om te gebruiken. Dit geeft het bedrijf direct een eerste indruk van jou als persoon. Met onderstaande tips hopen wij jou wat verder te kunnen helpen richting een sollicitatiegesprek.

Inhoud

Zorg bij het opstellen van je CV dat de belangrijkste informatie bovenaan staat. Dit is het eerste wat de lezer zal zien en bepaald al of de lezer je serieus zal nemen of niet. Denk hierbij aan een professioneel e-mailadres. Doe dit (<–klikbaar) dus niet. Daarna vermeld je in chronologische volgorde je (werk) ervaring of opleiding. Waarbij je meest recente ervaring bovenaan staat. Geef hierbij niet alleen je functie en het bedrijf aan, maar ook wat jou taken binnen dit bedrijf waren en welke verantwoordelijkheden je hierbij had. Benoem daarnaast je sterke punten en kwaliteiten.

Om je CV nog een persoonlijke tint mee te geven en het bedrijf een beter beeld van jou als persoon te geven kun je nog je hobby’s en interesses vermelden.

Vormgeving

Echter wil het niet zeggen dat alleen de juiste inhoud voldoende is. Bedrijven krijgen tientallen en soms zelfs wel honderden CV’s onder hun ogen. Het is daarom belangrijk dat jou CV eruit springt en de lezer bijblijft. Zorg daarom altijd voor een mooie vormgeving. Zodat je CV ook visueel aantrekkelijk wordt. Denk hierbij aan makkelijk te lezen door een logische structuur, maximaal twee pagina’s lang, leesbaar lettertype en uiteraard een mooie lay out.

Je hoeft hiervoor echt geen grafisch vormgever te zijn! Word heeft zelfs een aantal standaard opmaken die je CV al net dat beetje extra geven.

Spelling

Afhankelijk van de functie die je gaat vervullen bij het bedrijf, kan een taal-, spel- of stijlfout een reden zijn om je cv niet verder te lezen. Zorg er daarom voor dat je CV in foutloos Nederlands geschreven is. Hiervoor kun je jou CV natuurlijk altijd even door een aantal mensen laten lezen.

Foto

Het toevoegen van een foto aan je cv is natuurlijk niet verplicht. Wanneer je ervoor kiest wel een foto toe te voegen, zorg er dan voor dat je hier duidelijk en representatief op staat. Een selfie of die ééne leuke foto van dat feestje dus niet op je CV zetten!

Online

In de huidige tijd van digitalisering is tegenwoordig bijna alles online te vinden. Naar aanleiding van jou CV of sollicitatie is de kans dan ook groot dat je even wordt ‘gegoogled’. Hou hier dan ook rekening mee met het plaatsen van foto’s op je sociale media kanalen. Als ook met sommige uitspraken. Als werknemer van een bedrijf ben je immers ook het gezicht van het bedrijf.

Wil je meer tips over jou CV of sollicitatie, volg dan onze facebook pagina of blog. Je kunt daarnaast natuurlijk ook altijd even een afspraak maken bij ons op kantoor. We voorzien je dan graag van nog meer tips en kunnen direct even kijken of er een geschikte vacature voor jou tussen zit!

Dus klaar met je CV?  Maak dan snel een afspraak!
Toch nog graag wat hulp bij het maken van je CV? Op https://www.werkzoeken.nl/ vind je een voorbeeld of maak je er een met voorafbepaalde richtlijnen.