De cliché voornemens

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuwe start.
Iedereen neemt zichzelf weer voor om zijn of haar leven te beteren in 2018.
Vijftig procent houdt het een week vol, anderhalve procent één maand. Een kwart procent houdt dit een jaar vol.
Toch willen wij jou niet ontmoedigen en zetten we de 3 cliché voornemens voor 2018 even op een rijtje.

Dit jaar ga ik echt naar de sportschool.
Vol goede moed koop je weer een abonnement bij de sportschool. Je blijft denken ‘Dit jaar houd ik het wél vol’
Deze mantra duurt ongeveer 1 maand, want in februari begint de carnaval, daarna ben je te brak en je stelt het even uit, aangezien ‘de zomer  toch nog wel even duurt’.
In juni breekt het zweet je uit, want je wintervet gaat niet vanzelf weg. Dus hup, weer 3 x de sportschool in.
Na de 3e keer geef je de moed weer op, want je summer killerbody ga je niet meer krijgen. En dan begint de herfst, Netflixen is toch leuker dan jezelf afbeulen in de sportschool.
De feestdagen komen er weer aan , dat betekent heel veel eten. Dan heeft sporten natuurlijk geen zin meer . Volgend jaar dan maar weer. Maar dan écht.

Dit jaar ga ik echt stoppen met roken.
Wanneer je 2018 in gaat en het 00:01 is, heb je al weer spijt van je beslissing. Voor de rokers onder ons. Je probeert dit waarschijnlijk al 9 jaar. Zonder resultaat. Want het is toch zo gezellig om bij een drankje een sigaret op te steken. Je maakt je zelf namelijk ook wijs ‘het hoort er gewoon bij’.
De eerste dagen van januari ben je bloed chagrijnig en om de lieve vrede te bewaren vindt je omgeving dat je gewoon weer moet beginnen met roken. Dus bij het eerste beste feestje, neem je ‘alleen even een hijsje’.  Om vervolgens  alsnog een pakje sigaretten te kopen.
De clichés; ‘ik was echt mijzelf niet, het is echt heel moeilijk, nu is niet het juiste moment’, komen uiteraard allemaal voorbij. Maar wie houd je voor de gek. Dus volgend jaar maar weer proberen.

Dit jaar ga ik meer tijd doorbrengen met familie.
Wanneer je gezellig met de hele familie kerst aan het vieren bent. Neem je jezelf voor dat je aankomend jaar meer tijd wil doorbrengen met je familie. Maar na oud en nieuw zeg je gelijk de nieuwjaarsborrel van de familie af, want daar heb je echt even niet de energie voor.
Bij pap en mam eten, of even met je zus de stad in. Toch schiet het er iedere keer weer bij in. Je geeft de schuld natuurlijk aan je drukke baan en vele hobby’s die je beoefent. Maar geef nou eens eerlijk toe, wat is nou de reden dat je (bijna) elke familie gelegenheid afzegt?
Volgend jaar toch maar anders doen.

Bedenk je wel dat dit precies dezelfde voornemens zijn, die je afgelopen 5 jaar hebt gehad. Maar hé. Aankomend jaar gaat het je uiteraard wel lukken.