Zit jouw baan hier tussen?

 

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2017 opnieuw gegroeid. Als je kijkt naar de resultaten van vorig jaar, is er een duidelijke stijging van 3,3 procent. Er is weer vertrouwen in de economie. Dit is bekend gemaakt door het CBS.

Het aantal vacatures is in het derde kwartaal van 2017 gestegen met 9.000 ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het aantal werklozen daalde met 25.000.

Dit is een goed teken voor de arbeidsmarkt, in dit kwartaal zijn er al meer dan 51 duizend banen bij gekomen.
De functies van de toekomst zijn:

 1. Verpleegkundige ( MBO);
  Door de vergrijzing en de toenemende zorgvraag heeft Nederland in 2022 dringend behoefte aan meer verpleegkundigen. De hele zorgsector zal groeien, want er zijn ook meer medische praktijkassistenten, psychologen en fysiotherapeuten nodig.
 2. Ingenieur;
  De technische beroepen hebben de grootste groei. In de gehele sector zijn de komende jaren maar liefst 94.800 personen nodig. Er zal niet alleen vraag zijn naar ingenieurs, maar ook automonteurs en bakkers zijn erg geliefde beroepen.
 3. Manager van een zorginstelling;
  Vanwege een toenemende zorgvraag leidt dat tot  grotere behoeftes aan managers om de boel in goede banen te leiden.
 4. Chauffeurs van auto’s, taxi’s en bestelwagens;
  Door de groei in de economie zal er in de komende 5 jaar de transport en logistiek sector naar verwachting sterk groeien.
 5. Receptionist of telefonist;
  Binnen de bedrijfseconomische en administratieve beroepen zal de vraag het grootst zijn naar receptionisten en telefonisten.


Zit jouw functie er tussen? Of ga je nu juist een carrière switch overwegen?