Medewerker Klanten Contact Centrum

Uden
Uden   24  

 

FUNCTIE OMSCHRIJVING

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Medewerker Klanten Contact Centrum. Ben jij graag in contact met mensen? Zorg jij ervoor dat de klanten met een tevreden gevoel weer verder rijden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als Medewerker Klanten Contact Centrum ben je dé schakel tussen onze klanten en onze vestigingen. Je benadert onze klanten proactief met als doel zoveel mogelijk werkplaatsafspraken te genereren zonder onze service daarbij uit het oog te verliezen. Naast deze uitdaging fungeer je als eerste aanspreekpunt voor telefonische vragen.

Jouw dag bij onze opdrachtgever:
Je start de dag met een kop koffie en het doornemen van het communicatiebord. Daarna begin jij met het bellen van de klanten om een afspraak in te plannen. Denk hierbij aan de tijdige onderhoudsbeurt van de auto, APK of de half jaarlijkse bandenwissel. Hierbij controleer je zorgvuldig alle gegevens zodat je direct een eventuele openstaande terugroepactie mee kunt nemen en de klant ontzorgt mbt het onderhoud van zijn/haar auto. Ook klanten die onlangs een van de andere vestigingen hebben bezocht, benader je om te vragen of alles naar wens is verlopen.

Naast het vele telefonisch contact, verlies je de online planningsverzoeken niet uit het oog. Deze aanvraag verwerk je in het juiste planningssysteem en bevestig je de afspraak aan de klant. Tot slot zie je dat een klant de chat heeft ingeschakeld. Je probeert het complexe vraagstuk zo snel mogelijk naar tevredenheid op te lossen.

Alsof dat nog niet uitdagend genoeg is vragen wij om alert te zijn op klantendata en indien nodig aan te passen. Op die manier kunnen jullie er samen voor zorgen de klanten op het juiste moment te benaderen.

Aan het einde van de dag ga je weer met een voldaan gevoel naar huis; je hebt weer veel klanten tevreden op weg geholpen!

GEVRAAGD

Als commercieel talent ga je iedere dag weer de uitdaging aan om onze klant te enthousiasmeren en te binden aan de diensten van onze opdrachtgever. Je bent resultaatgericht door de juiste vragen te stellen om zo de behoefte van de klant te achterhalen en een best passend advies te geven en de afspraken in te plannen. Met jouw stressbestendigheid, schakel je snel tussen de verschillende (planning)systemen, telefoongesprekken en chat.

Voor deze functie zijn ze op zoek naar een nieuwe collega voor 24 tot 32 uur per week. Je werktijden bedragen van 8.00 tot 17.00 uur of van 10.30 tot 20.00 uur.

GEBODEN

Een uitdagende baan binnen een prettige werkomgeving.

CONTACT PERSOON

Laura Louwhoff
laura@e-flexpersoneel.nl

Aanvraagcode: 000162